در خصوص بورس ایران در سال 98 پیش بینی اکثر فعالان اقتصادی روندی مثبت و یک بازدهی مثبت می باشد. با مدیریت سرمایه همراه باشید تا در این خصوص مطالبی را مرور کنیم.

بزرگترین و مهترین شرکت های بورسی ایران صادارت محور بوده و نرخ فروش آنها به دلار محاسبه می شود. اینگونه شرکت ها در اصطلاح فعالین بازار به شرکت های دلاری شناخته می شوند و زمانی که قیمت ارز و بخصوص دلار بالا می رود، فعالین اقتصادی پیشنهاد خرید، سهام دلاری می دهند. به طور مشخص افزایش درآمد شرکت های صاداراتی از دو محل تامین می شود، اول افزایش نرخ محصولات و دوم افزایش حجم فروش.

پس از تحریم هایی که اعمال شد و افت بورس در پاییز 97، همه افرادی که در بازار سرمایه فعالیت می کردند منظر گزارشات سه ماه آخر سال بودند تا برآوردی از میزان فروش و اثرگذاری تحریم ها بدست آورند. با توجه به آنکه گزارشات فروش دی برخلاف انتظار برخی، مثبت بود و بازار دیدگاه مثبتی به تحولات بازار سرمایه داشت، از بهمن تا اویل فرودین، شاخص کل رشدی حدود، 20 درصد داشت و این امر سرآغاز و نوید بخش بازاری پر رونق در بهار و احتمالا در تابستان 98 را می دهد.

در خرداد ماه قطعا در مقاله دیگری به تفصیل شرایط و پیش بینی از بازار در تابستان 98 را بررسی خواهم نمود. اما عجالتا آنچه مشخص است فروش شرکت های صادراتی افت محسوس و نگران کننده ای نداشته است.

و اما عامل دوم، سال قبل دلار نیمایی که مبنای محاسبه فروش شرکت های بورسی بود، حدود 8500 تومان بود، که پیش بینی ها حاکی از افزایش آن به حدود 10-11 هزار تومان می باشد و این به معنی حداقل 20 درصد افزایش نرخ محصولات شرکت ها می باشد. پس دو عامل مهم افزایش نرخ و حجم فروش برای شرکتها افزایشی یا حداقل مشابه قبل می باشد که اثر آن گرمی بازار بورس می باشد.

 

دو نکته

  1. امروز در خبرها اعلام شد که دولت از این پس برای واردات گوشت از دلار 8500 تومانی استفاده خواهد کرد و دیگر دلار 4200 تومانی مبنای واردات گوشت نخواهد بود. این خبر نشان می دهد که دولت به هر دلیلی دیگر تمایل یا توان خرید با دلار 4200 تومانی نوخاهد داشت. لذا این امر افزایش قیمت دلار نیمایی و به تبع افزایش قیمت کالاها در بورس کالا را در پی خواهد داشت.
  2. نکته بعدی حجم بالای سفارشات در بورس کالا است. بسیاری از شرکت های بورسی محصولات خود را در بورس کالا عرضه می کنند و به علت تورم انتظاری بالا ( پیش بینی تورم  بالا در آینده) بسیاری از تجار و شرکت های تولیدی در حال خرید و پر کردن انبارهای خود هستند که این مطلب نیز به نوبه خود سبب افزایش قیمت ها در بورس و در نتیجه افزایش مبلغ فروش شرکت های بورسی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *