23 نکته مهم در انتخاب منطقه و محل خانه و آپارتمان که باید در نظر بگیریدReviewed by علی کمیجانی on Apr 8Rating:

 نیمه اول سال برای بسیاری از ایرانیان زمان خرید خانه است و این روند بخصوص با تعطیل شدن مدارس شتاب بیشتری می گیرد. در این مقاله شما را با 23 نکته مهم برای خرید خانه آشنا می کنیم. عدم توجه به این نکات که شاید برخی از آنها بسیار بدیهی باشد، یکی از مهمترین سرمایه گذاری های زندگی تان را با چالش مواجه خواهد کرد. با مدیریت سرمایه همراه باشید تا مروری بر این نکات داشته باشیم.

 

  • الویت گذاری: هر خانواده یا فردی برای خرید خانه الویت هایی را در نظر می گیرد. ممکن است برای یک فرد بزرگی خانه اهمیت داشته باشد برای دیگری نوساز بودن یا منطقه ای که خانه در آن واقع شده است. الویت بندی به شما در تصمیم گیری و انتخاب کمک می کند.
  • وسایل نقلیه عمومی: ساکنین خانه هر روز برای رفتن به سرکار، دانشگاه، مدرسه و … می بایست از وسایل حمل نقل عمومی استفاده نمایند لذا دسترسی به ایستگاه اتوبوس، مترو و… را بررسی نمایید.
  • امکانات منطقه: منطقه ای که شما برای زندگی انتخاب می نمایید باید دسترسی قابل قبولی به نانوایی، فروشگاه های مواد غذایی، خشکویی و… داشته باشد، در غیر اینصورت زمان زیادی را هر هفته می بایست برای انجام این امور تخصیص داده و زمان ارزشمند شما در ترافیک و رفت و آمد هدر می رود.
  • فاصله محل کار و خانه: بهتر است یکی از فاکتور های انتخاب محل سکونت شما زمان و فاصله محل کار و خانه باشد. در غیر اینصورت هر روز باید زمان زیادی را صرف رفت و آمد نموده و شب بعد از کار روزانه زمان زیادی جهت بودن در کنار خانواده یا انجام امور شخصی باقی نمی ماند.
  • وضعیت فرهنگی منطقه: این عامل را از دو جنبه باید مورد بررسی قرار دهید. اول آنکه آیا تفکرات و سبک زندگی شما با منطقه ای که انتخاب خواهید نمود تناسب دارد یا خیر؟ عدم تناسب فرهنگی می تواند در برخی از اوقات چالش برانگیز باشد. دوم آنکه در برخی از ماههای سال به علت مراسمات مذهبی یا کشوری ممکن است یک محله ازدحام و سر و صدای زیادی داشته باشد که می تواند مخل آسایش ساکنین شود که می بایست به آن توجه گردد.
  • نزدیکی به نهاد ها و سازمان ها: اگر در یک کوچه یا خیابان مدرسه، بیمارستان یا کلانتری واقع شده باشد باید در انتخاب خود دقت زیادی کنید. ممکن است شما و همسرتان هر روز صبح تا عصر به سر کار می روید و پس از بازگشت به خانه مدرسه تعطیل شده باشد و وجود مدرسه برای شما چالشی را ایجاد نکند اما شاید نزدیکی به یک کلانتری در فضای و آرامش منطقه تاثیر گذار باشد.
  • دسترسی به بزرگراهها: اگر خودرو شخصی دارید برای رفتن به محل کار یا رفتن به مکان های تفریحی و … دسترسی به بزرگراهها اهمیت زیادی برای شما خواهد داشت.
  • نمای ساختمان: یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه کنید زیبایی و استحکام نمای ساختمان است. اگر ساختمان نمای تمیز و قابل شتشویی داشته باشد حس بهتری نسبت به ساختمان خواهید داشت و مهمانان شما هم انتخاب شما را تحسین خواهند کرد.

 

شاید مقاله جایگزین خرید در بازار ویلا را دوست داشته باشید

 

  • وضعیت عمومی ساختمان: در ورود به ساختمان باید به نظافت پارکینگ و راه پله ها، قبض های پرداخت نشده، وضعیت ظاهری آسانسور و دیوار ها توجه کنید. این موارد نکات زیادی در انتخاب خانه به شما نشان خواهند گفت.
  • فضای پارکینگ: پارکینگ شما باید فضای مناسبی داشته و خودرو شما یا دیگران نباید مزاحمتی برای یکدیگر ایجاد کنند.
  • درب پارکینگ: ابعاد در پارکینگ باید به گونه ای باشد که مزاحمتی برای دور زدن ماشین یا ورود و خروج آن نباشد. همچنین فضای بیرونی در پارکینگ را بررسی کنید. ممکن است به علت باریک بودن کوچه یا نحوه پارک ماشین ها در کوچه ورود یا خروج به پارکینگ با دشواری انجام شود.
  • شیب ورودی پارکینگ: این شیب باید استاندارد بود تا در زمستان و برف و یخ شما را دچار چالش نکند.
  • نور گیر بودن ساختمان: نور اهمیت بالایی در انتخاب یک خانه دارد. بالاخص نور پذیرایی و اتاق خواب ها می بایست شرایط مطلوبی داشته باشد. خانه هایی که نور مناسبی نداشته باشند دلگیر بود و شادابی شما را در زمان حضور در خانه کاهش می دهند.
  • از خانه در زمان های مختلف بازدید کنید: برای اینکه بررسی دقیق تری از خانه داشته باشید بهتر از در سه نوبت یا حداقل دو نوبت خانه را بررسی نمایید. صبح، عصر و شب. به این صورت هم خانه را در روز دیده اید هم در شب هم در روشنایی و هم در تاریکی. علاوه بر موضوع نور، چند بار حضور در خانه باعث می شود که نکاتی که در مراجعه اولیه مورد غفلت شما واقع شده است را بررسی نمایید.
  • راه پله های ساختمان: ابعاد راه پله می بایست حداقل 90 سانتیمتر باشد تا تردد از آن به آسانی میسر باشد.
  • میزان نفوذ صدا به ساختمان: در صورت نازک بودن دیوارها یا عدم عایق بودن آنها و عدم دوجداره بودن پنجره ها، ممکن مشکلات زیادی برای شما پدید آید. لذا حتما سعی کنید به نحوی میزان نفوذ صدا به داخل واحد را بررسی فرمایید.
  • بالکن در ساختمان: شاید در نگاه اول جزو معیارهای اساسی شما نباشد اما برای خشک کردن لباس یا قرار دادن میوه یا ترشی و… بسیار کاربرد خواهد داشت.
  • انبار: نیازی به گفتن نیست که در آپارتمان های امروزی نقش یک انباری بزرگ چقدر مهم است.
  • امکانات اطفای حریق: وجود کپسول یا لوله کشی مربوطه در این زمینه می تواند سبب اطمینان شما در خصوص بروز حوادث احتمالی گردد.

 

  • طبقه اول و آخر: در بسیاری از اوقات انتخاب واحد در طبقه اول یا آخر توام با ریسک خواهد بود. طبقه اول به دلیل صدا و دود پارکینگ یا سردی ساختمان در فصل زمستان می تواند مشکل ساز شود و طبقه آخر نیز به دلیل مشکلات سقف آپارتمان می تواند مشکلاتی را پدید آورد.
  • نور گیر بودن راه پله: اگر راه پله امکان نور گیری طبیعی داشته باشد، آپارتمان دلباز تر به نظر می آید.
  • تعداد واحد: معمولا ساختمان های با تعداد واحد پایین آرامش بیشتری داشته اما در ساختمان های با تعداد واحد بالا، امور مربوط به شارژ و پرداخت های مرتبط با هزینه های جاری راحتر صورت می پذیرد. در یک آپارتمان با واحد های کمتر اگر یک واحد در پرداخت شارژ یا سایر هزینه ها کوتاهی کند ممکن است در امور ساختمان اختلال بوجود آید.
  • جانمایی داخلی واحد: منطقی ترین نوع طراحی برای یک واحد آن است که دستشویی یک آپارتمان نزدیک در ورودی و آشپزخانه نیز روبروی در باشد. بهتر است اتاق خواب ها با یک راه رو از فضای پذیرایی جدا شده و حمام نیز در این راه رو قرار گیرد. البته در آپارتمان های متراژ بالا ممکن است برخی اتاق ها حمام مستقل خود را داشته باشند.

 

 

4 نظر برای «23 نکته مهم در انتخاب منطقه و محل خانه و آپارتمان که باید در نظر بگیرید»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *