قطعاً شما دوست دارید فرزندانتان بتوانند در آینده پول خود را به بهترین شکل مدیریت کنند، اما واقعا چه از چه زمانی باید آموزش به آن­ها را شروع کنیم؟

 

یک مطالعه تحقیقاتی در دانشگاه کمبریج نشان داد که عادت­های پولی بچه­ها تا 7 سالگی تشکیل می­شود و چشم­های آن­ها  هر بار که شما پلاستیکی را دور می­اندازید، نظاره­گر شما می باشند! بنا براین شما می­توانید برای درک بهتر بچه­ها از مفهموم پول، آموزش مالی به آن­ها را از همان سنین اولیه آغاز کنید.

در اینجا 14 نکته برای هدایت شما در فرایند آموزش مالی فرزندتان بیان شده که به معرفی مفهوم پول و هدایت فرزندان به سوی اولین سرمایه­گذاری می­پردازد.

  1.  معرفی مفهوم پول: ابتدا سکه را به کودکانتان معرفی کنید. به آن­ها ارزش سکه­ها را آموزش دهید و آن­ها را تشویق کنید که سکه­های خود را در یک قلک ذخیره کنند. از یک قلک شیشه­ای  استفاده کنید تا بتوانند حجم پول خود را ببینند و افزایش روز به روز حجم آن را کاملاً  لمس کنند.
  2. آموزش و هدایت کودکان با مثال­هایی از زندگی : برای آنها توضیح دهید که دقیقا چه کاری انجام می­دهید. مثلاً  وقتی چکی را می­نویسید، از یک کارت ATM استفاده می­کنید و یا برای خرید مواد غذایی پولی می­پردازید. از اقداماتی مانند خرید­های درلحظه و هیجانی اجتناب کنید، مخصوصاً در زمانی که قصد دارید به فرزندانتان بیاموزید که یک روز منتظر بمانند و فکر کنند آیا چیزی را که می­خواهند بخرند واقعاً ضروری است یا نه! کودکان بسیار تیزبین هستند و بسیاری از مفاهیم پول را با تماشای شما و کپی کردن از رفتار شما یاد خواهند گرفت
  3.  افتتاح یک حساب پس انداز: به کودکان توضیح دهید که بهره مرکب چیست و چگونه کار می­کند و به آن­ها نشان دهید چگونه پول آن­ها در یک حساب پس انداز رشد می­کند. پس از آماده شدن کودکتان برای او یک حساب پس انداز افتتاح کنید و با او آن را بررسی کنید.
  4. پول تو جیبی: هنگامی که کودکان پول توجیبی دریافت می­کنند، باید مهارت­های بودجه بندی و اعمال محدودیت­های اساسی را بیاموزند. همانطور که پول تو جیبی خود را مدیریت می­کنند، مهارت­های مدیریت پولشان در آینده نیز بهبود می­یابد.
  5.  آموزش از طریق بازی و سرگرمی: کودکان را به انجام بازی­های پولی تشویق کنید. از جمله بازی­های تخته­ای، بازی­های آنلاین و بازی­های خانگی همه این ها به افزایش مهارت کودکان کمک می­کنند.
  6. اجازه اشتباه کردن به آنها بدهیم: اجازه دهید فرزندان شما تصمیمات مربوط به هزینه کردن پولشان را خود اتخاذ کنند، حتی اگر این بدان معنا باشد که اشتباه می­کنند و پولشان به هدر برود. این یک ابزار آموزش ارزشمند است. با این حال، آماده باشید تا هرزمان که آن­ها نیاز داشتند از راهنمایی کردنشان دریغ نکنید.
  7. اجازه دهید درآمد شخصی داشته باشند: مشاغل تابستانی، کارآفرینی کردن  و کار کردن برای مادر و پدر، همه این موارد کمک می­کنند تا بچه­ها در مورد کسب و کار، کارکردن و سختکوشی آموزش ببینند. بخشی از مبلغی را که می­خواهید به فرزندتان بدهید در غالب پول توجیبی به او بپردازید، و اجازه دهید مابقی را به عنوان کمیسیون ودر مقابل انجام کارهای خانگی مختلف کسب کند.
  8. آموزش کودکان به بودجه بندی: اجازه دهید فرزندانتان برنامه ریزی و بودجه بندی برای یک رویداد خانوادگی را انجام دهند تا بتوانند مهارت­های بودجه بندی خود را عملاً تمرین کنند. همچنین این روش به آن­ها کمک می­کند مفهوم هزینه فرصت را برای بدست آوردن یک هدف مالی درک کنند، و به آن­ها کمک می­کند تا پول کافی برای  بدست آوردن چیزهای دیگری که نیاز دارند نیز حفظ کنند.
  9.  آموزش نوجوانان درباره  خرید اعتباری : آن­ها را  از مزایا و معایب خرید اعتباری آگاه کنید.
  10. معرفی مالیات: بچه ­ها اغلب با دیدن اولین فیش حقوقی شگفت زده خواهند­شد. مفهوم مالیات را به آنها  آموزش دهید، تا با دیدن اولین فیش حقوقی، انتظار معقولی نسبت به مبلغ خالص دریافتی­اش داشته باشد.
  11.  آن­ها را به انجام امور خیریه تشویق کنید: به فرزندان خود تعدادی از مراکز خیریه را معرفی کنید و به احتمال زیاد آن­ها جزء داوطلبان و اهدا­کنندگان مشتاق خواهند شد.
  12.  آموزش برنامه ریزی های  بلند مدت مالی : به کودکان خود در مورد پس انداز و بدهی­های بلند مدت آموزش دهید. درباره هزینه­های دانشگاه، خرید اتومبیل ، خانه و برنامه ریزی برای بازنشستگی با او صحبت کنید تا از همین الآن برنامه ریزی بلند مدتی برای همه آن­ها در سرش بپروراند.
  13.  آموزش سرمایه گذاری: هنگامی که آن­ها به مهارت های اساسی بانکی تسلط پیدا کردند، آنها را تشویق کنید تا در مورد بازار سهام اطلاعاتی کسب کنند. او را در کاوش و جست جو برای پیدا کردن سهام مناسب و صندوق­های سرمایه گذاری همراهی کنید.
  14. آموزش کودکان برای تعیین اهداف: نقطه عطف بسیاری سرمایه گذاران و ثروتمندان موفق، تعیین اهداف مالی و تلاش برای رسیدن به آن بوده است. کودکان خود را تشویق کنید تا اهداف پس اندازشان را مشخص کرده و به سمت آنها حرکت کنند.

 

هوش مالی کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *